Bekend gezicht weer hoofdtrainer van SV TEO

Vanaf het seizoen 2022/2023 is Gerrit Tuin de nieuwe hoofdtrainer van SV TEO. Het betekent een weerzien voor zowel trainer als club, aangezien SV TEO eerder onder zijn leiding stond. Wat brengt ons weer samen? Hoe kijkt Gerrit terug op het verleden en naar de toekomst? In dit interview leren we hem beter kennen.

Welkom terug Gerrit bij SV TEO!
Dank je wel! Bijzonder hoe dingen lopen zeg. Ik heb altijd goed herinneringen gehouden aan mijn eerste termijn bij TEO. Momenteel heb ik bij BNC (Finsterwolde) de JO-17 onder mijn hoede. Ik wou alleen weer gaan werken met een vaste kern spelers en zocht weer de uitdaging als hoofdtrainer. Ik heb toen een open sollicitatie gestuurd naar SV TEO, niet wetende dat jullie voor volgend seizoen op zoek waren naar een nieuwe hoofdtrainer. Het balletje is toen snel gaan rollen. Ik heb gesprekken gevoerd met het bestuur en de spelersgroep. Dat voelde goed! We hebben daarom beide ‘ja’ gezegd tegen een hernieuwde samenwerking

Vertel eens iets over je eerste periode bij SV TEO
Ha! Dat is inmiddels al lang geleden. Ik denk wel dik twintig jaar. Joop de Vries was toen voorzitter en spelers als Hans Reitsema en Rense Jan Joldersma waren toen talentvolle spelers die net bij TEO 1 kwamen spelen. We hadden destijds een jonge groep spelers met enorm veel talent. De groep had wat dat betreft toen al promotie kunnen afdwingen, maar we kwamen fysiek nog net te kort. Die promotie kwam een paar jaar later. Maar ik was toen op eigen verzoek al weg bij SV TEO.

Waarom heb je die klus toen niet afgemaakt?
Ik wou graag mijn diploma van oefenmeester 2 halen, maar daarvoor moet je minimaal leiding geven aan een 4e klasse. SV TEO zat kortom een klasse te laag. Toen ik ook nog een aanbod kreeg van een andere club heb ik destijds het bestuur laten weten te stoppen als trainer. Die hadden daar niet op gerekend. Maar we zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan.

Waarom heb je weer voor SV TEO gekozen?
Ik ben de club blijven volgen en ik ben onder de indruk van de goede sfeer en de organisatie. Het lijkt misschien zo vanzelfsprekend, maar SV TEO heeft de boel goed voor elkaar. Daarnaast staat er nu ook weer een jonge, talentvolle ploeg op het veld. De gemiddelde leeftijd van het elftal is 23 jaar! Het werken met zo’n jonge groep vind ik geweldig, omdat die de spirit hebben om hoger op te komen. Het is een uitdaging voor mij om deze jonge spelers naar een waardig niveau te brengen. De club heeft de ambitie een klasse hoger te promoveren. Ik wil graag met deze groep werken aan die ambitie.

Dus we gaan promoveren?
Laten we er niet direct een dik verhaal van maken, maar de wil is er. Daar is dan wel de inzet van iedereen voor nodig: van enthousiaste voetballiefhebbers, de vrijwilligers, spelers, kortom de hele club. Om dat ultieme doel te bereiken moeten we als voetballend team maximaal op elkaar zijn ingespeeld. Dat vraagt maximale discipline qua trainen. Daarvoor is het ook belangrijk dat we volwaardig naar TEO 2 kijken, want een brede selectie is nodig om elke week op maximale sterkte op het veld te staan. De factoren talent, inzet en ook geluk zijn kortom bepalend.

Hoe ga je je voorbereiden?
Ik ga de komende tijd al een paar keer kijken bij de teams, om te kijken waar we staan. Daarnaast zal ik mij laten informeren door de huidige staf en het bestuur. En dan kunnen we eindelijk echt los! Ik heb gewoon enorm veel zin.

Fuse
  • Bezoekers:
  • Vandaag 112
  • |
  • Gisteren 183
  • |
  • Deze week 663
  • |
  • Deze maand 2127
  • |
  • Totaal 121336
webmaster : Joop de Vries Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © 2017 svTEO

De website van de svTEO maakt gebruik van enkele cookies, uitsluitend voor het goed functioneren van pagina! Door het gebruik van de site of het sluiten van deze melding gaat u hiermee akkoord.