Skip to main content

TEO naar de halve finale beker!!!

Zaterdag 30 maart heeft SV TEO na een bloedstollende wedstrijd tegen DZOH 10 de volgende ronde in de beker bereikt. Na 90min stond er 0-2 op het scorebord waardoor TEO zich de winnaar mocht noemen van deze kwartfinalewedstrijd.

TEO was met man en macht naar Emmen gekomen. Al voor de vorige bekerwedstrijd, thuis tegen HSC, gaven sponsors te kennen dat er een bus geregeld zou worden als de wedstrijd zou worden gewonnen. De loting koppelde TEO aan DZOH uit Emmen waarna een begin kon worden gemaakt met de voorbereidingen. En zo kon het dat, na een inschrijfactie, maar liefst 52 man incl spelers in de touringcar (met dank aan enkele sponsors) richting Emmen togen om het enige seniorenteam van TEO te vertegenwoordigen of aan te moedigen. Na een relatief rustige busreis kwamen we aan op het mooie sportpark Zwanenveld. Spelers zochten de kleedkamer al snel op, TEO-fans begaven zich richting kantine of de tribune. In de kleedkamer was weer gezellige muziek te horen en de ploeg werd na het omkleden geïnstrueerd over de te volgen tactiek: veld klein houden, inzakken, DZOH laten komen, met name in de eerste 10min en met onze snelle spitsen uitbreken. Ook het wisselbeleid werd besproken. TEO en DZOH kwamen het veld op onder begeleiding van rook in de clubkleuren van beide teams en achter de dug-out van TEO hing een prachtig groot spandoek met daarop ‘Forza TEO’.

TEO begon de wedstrijd sterk. Met druk op de middenvelders van DZOH werd meer dan eens de bal veroverd en volgens plan de spitsen op avontuur gestuurd. Ondanks dat de 1e kans verloren ging gaf dit wel direct de bevestiging dat de gekozen tactiek de juiste was. Na enkele minuten scoorde TEO verdiend de 0-1 na een kopbal van Aart. 
Het spel ging heen en weer en er waren kansen en mogelijkheden te noteren voor beide ploegen. DZOH had 1x moeten scoren toen de spits op de keeper afging nadat een verdediger van TEO de bal miste, hij schoot echter met zijn zwakkere been naast. Een andere kans, na een goede steekbal op de spits, werd prachtig gepakt door keeper Jordi, die ook in de 2e helft meermaals op de goede plaats stond. TEO stelde daar onder andere een bal op de lat tegenover. De Ten Poster verdediging hield verder alles dicht en over de hele lengte en breedte van het veld werd er goed druk gezet.
Er werd gerust met een 0-1 voorsprong voor TEO.

In de rust moedigden de spelers elkaar aan, er werden wat aandachtspunten benoemd. Doorgaans wisselt TEO eerlijk binnen het team en krijgen ook de sterkhouders hun wisselbeurten. Nu werd door iedereen uitgesproken vol voor het resultaat te gaan. Vandaag betekende dit dat enkele spelers er vrede mee zouden moeten hebben vandaag weinig tot geen speelminuten te krijgen. Hier leek iedereen het over eens te zijn. Een andere wedstrijd zullen deze onbaatzuchtige spelers weer wat meer speelminuten krijgen.

In de 2e helft werd TEO gesterkt door de wind in de rug. DZOH probeerde kansen te creëren maar gevoelsmatig kwam de ploeg uit Emmen alleen tot gevaar vanuit enkele corners. Deze leverden hachelijke momenten op waar TEO soms door het oog van de naald kroop. Een bal van de lijn en een vrije kopbal in de handen van de TEO-keeper zijn hier voorbeelden van. Aan de andere kant kwam ook DZOH goed weg toen een bal daar van de lijn werd gehaald en had TEO ook enkele kansen die soms niet goed werden uitgespeeld of waar net een verdediger tussen kwam.
DZOH wist een overtalsituatie niet te benutten toen de scheidsrechter een speler van TEO terecht 10min eruit stuurde. Overigens had de verder prima fluitende scheidrechter verzuimd dit de 1e helft te doen bij een speler van DZOH toen deze een natrappende beweging maakte.
Voor TEO kwam de verlossing toen Boaz enkele minuten voor tijd de 0-2 maakte.

Na 90min blies de leidsman het laatste fluitsignaal van de wedstrijd en viel alles iedereen met een TEO-hart elkaar juichend in de armen. TEO heeft een prachtig resultaat behaald door de halve finale in de beker te bereiken. Dat heeft het gedaan door een goede tactiek te hanteren, constant te hameren op de discipline, met spelers die allen een dikke voldoende scoorden en met wisselspelers die zich conformeerden aan het wisselbeleid gericht op resultaat. Verder werden de spelers fantastisch gesteund door een enthousiaste groep supporters. De sportieve spelers van DZOH feliciteerden de spelers met de behaalde overwinning. Daarna zochten de blauw-witten de kleedkamer op en werd er onder begeleiding van bier en muziek een feestje gevierd. Dit werd doorgezet in de kantine in Emmen. In de bus terug was er ook een natje en droogje in de vorm van bier en schalen met kaas en worst. Toen de bus rond 17:30 Ten Post had bereikt werd de toch al geslaagde dag afgesloten in de kantine, met wederom voldoende te eten en te drinken.

Dank aan eenieder die deze dag tot een succes heeft gemaakt: spelers, supporters, bestuursleden, sponsors en vrijwilligers!

Marten Reitsema

ps nog ruim 220 foto's staan onder het menu Fotoalbum

  • Hits: 330

De website van de svTEO maakt gebruik van enkele cookies, uitsluitend voor het goed functioneren van pagina! Door het gebruik van de site of het sluiten van deze melding gaat u hiermee akkoord.