Skip to main content

Johan Middel nieuwe hoofdtrainer SV TEO

Vanaf dit nieuwe voetbalseizoen heeft SV TEO een nieuwe hoofdtrainer:
Johan Middel.
Wie is Johan? Wat verwacht hij van komend seizoen en waarom heeft hij voor SV TEO gekozen?

Wie is Johan?
Ik praat niet zo graag over mezelf, haha. Maar ik ben Johan Middel en woon in Hoogkerk. Ik ben 51 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. In het dagelijks leven ben ik ZZP’er in de bouw. Via mijn werk ben ik in contact gekomen met SV TEO.

Vertel!
Ik was hier in de omgeving ingehuurd voor een bouwproject. Elke vrijdagmiddag is het dan even snacken met de collega’s. Dat is traditie. Dus ik werd naar het Dorpshuis gestuurd om de bestelling op te halen. Daar raakte ik in gesprek met beheerder Ellen. Toen ik vertelde dat ik met mijn oude team van Nieuw Roden in Ten Post een wedstrijd had gespeeld, maar dat dat team gestopt was, wees zij mij er op dat SV TEO op zoek was naar een trainer. Voordat ik het wist werd een bestuurslid mijn kant op gestuurd en een uurtje later had ik de voorzitter al aan de telefoon.
Zo hebben we het eerste contact gelegd. En dat allemaal via patat en snacks!

En waarom heb je voor SV TEO gekozen?
Na het telefoontje met de voorzitter zijn er gesprekken geweest met bestuur en spelers. Wat mij aanspreekt bij SV TEO is de goede sfeer, de sportieve ambities en een mooi evenwichtig team van zowel ervaren als jonge spelers.

Hoe ben je in het trainersvak gerold?
Zoals vele trainers. Via de eigen kinderen. Ik ben als trainer van de F-jes begonnen en vervolgens mee gegroeid. Uiteindelijk ben ik via assistent trainer bij CSVH doorgegroeid tot zelfstandig trainer. Mijn laatste club was dus Nieuw Roden. Vanwege meerdere redenen hield dat eerste elftal op met voetballen op de zaterdag. Daarom was ik op zoek naar een nieuwe club en dat is SV TEO geworden.

Wat verwacht je van dit seizoen?
Ik sta achter de sportieve ambities van de club. SV TEO moet een stabiele middenmotor zijn en inzetten op het bereiken van de nacompetitie. Maar of dat haalbaar is kan ik pas echt goed beoordelen na een paar maanden. Dat is het eerlijke antwoord. Dus stel mij deze vraag nog een keer in december. Maar we gaan er maximaal voor. Laat dat duidelijk zijn.

Hoe beschrijf jij jezelf als trainer?
Ik ben een allround trainer die bloed fanatiek is. Dat fanatisme wil ik ook overbrengen op de groep. Dus we gaan er met zijn allen voor. En vanuit die inzet winnen en verliezen we samen. Maar plezier is het belangrijkste. Dat is ook even van de belangrijkste eigenschappen van SV TEO. Dus ik ga voor een combinatie van schouders er onder en gezelligheid.

Heb je nog persoonlijke sportieve ambities voor de toekomst?
Ik leg de focus nu op SV TEO. Dit soort clubs passen het beste bij mij. Voor mij geen grote club. Geef mij maar een vereniging waar iedereen elkaar kent. SV TEO is zo’n club, dus ik heb er veel zin in om met elkaar er een mooi seizoen van te maken.

De website van de svTEO maakt gebruik van enkele cookies, uitsluitend voor het goed functioneren van pagina! Door het gebruik van de site of het sluiten van deze melding gaat u hiermee akkoord.